Ingrijirea gazonului vara

Inainte de semanarea gazonului, trebuie sa acordati o atentie deosebita ingrijirii solului. Pentru a avea o crestere optima, gazonul are nevoie de un strat de sol nisipos. De asemenea, un substrat special pentru gazon va fi benefic cresterii ierbii. Daca solul din zona nu va ofera conditiile necesare, atunci este recomandata utilizarea nisipului de cuart. Gazonul poate fi semanat pe tot parcursul sezonului de crestere al gazonului. Fiecare anotimp are un anumit specific, asadar ar trebui sa tinem cont de el pentru ingrijirea gazonului.

Perioada de vara este una foarte dificila pentru ingrijirea gazonului. Asadar, imediat dupa semanat, asigurati-va ca ii oferiti gazonului suficienta apa. De asemenea, pe toata perioada germinarii si cresterii, acesta trebuie irigat in permanenta. In perioadele extrem de caniculare, udarea se realizeaza chiar si in fiecare zi.

Ingrijirea gazonului vara

Cantitatea de apa pe care o utilizati este diferita in cazul gazonului deja format. Dupa realizarea insamantarii, gazonul trebuie udat in cantitati mici si la intervale regulate. Aplicarea aceasta asigura semintelor umiditatea suficienta pentru a germina. Prea multa apa ar putea insa sa inece semintele si sa cauzeze putrezirea lor. Din acest motiv, in perioada initiala de formare a gazonului, este indicate udarea de 3-4 ori pe zi.

ingrijirea gazonului

Ce altceva mai contribuie insa la aspectul gazonului? In afara de factorii mentionati mai sus, precum insamantarea, udarea si alegerea tipului de iarba, tunsul este la fel de important. Daca doriti ca gazonul sa aiba un aspect cu adevarat deosebit, alegeti sa il tundeti cu o masina de tuns calitativa. Inaltimea gazonului se alege in functie de amestecul de iarba pe care il avem. Inaltimea medie ar trebui insa sa fie undeva la 3-4 cm.

In timpul tunderii, scurtam cam 1/3 din dimensiunea totala a firului de iarba. Daca firele de iarba se desfac sau se usuca, inseamna ca lama de tuns trebuie schimbata. Daca nu este suficient de bine ascutita, atunci ea va provoca daune gazonului.