Cand fertilizam gazonul?

Ce implica fertilizarea gazonului? Cand fertilizam gazonul? La aceste intrebari vom raspunde in cadrul acestui articol. Gazonul nostrum are nevoie de cel putin 16 elemente esentiale pentru a se dezvolta sanatos. Solul este rareori indeajuns de fertile pentru a-I asigura toti nutrientii de care are nevoie. Intelepciunea populara ne spune ca o culoare inchisa a solului este un indice a unei fertilitati ridicate. Din pacate, insa, acest lucru nu este un indicativ stabil.

Asadar, cand fertilizam gazonul? In general, perioada se stabileste si in functie de tipul ierburilor si perioadele lor de crestere. Exista, astfel, ierburi de vara si ierburi de iarna. Sa le luam pe rand:

Ierburile de vara. Acestea se dezvolta in perioada cuprinsa intre sfarsitul primaverii si inceputul verii. Pentru ele, aplicarea unui ingrasamant dupa topirea zapezii este suficienta. Va urma apoi o alta fertilizare in timpul verii.

Cand fertilizam gazonul?

Ierburile de iarna. Ele au nevoie de o usoara fertilizare la inceputul toamnei, pentru ca radacinile lor sa se dezvolte. Acesteia ii va urma fertilizarea din primavara, care va asigura indesirea firelor de iarba. Nu fertiliza foarte mult in timpul verii. Cea mai buna fertilizare se realizeaza toamna. Aceasta este perioada cand gazonul stocheaza cel mai bine hidratii de carbon pentru perioada geroasa.

cand fertilizam gazonul?

Dupa ce aplicati fertilizatorul, este necesara udarea gazonului. Astfel, ingrasamantul se va dizolva mai repede si va fi absorbit cu usurinta. De retinut: itigarea excesiva poate reduce cantitatea de azot din sol. Astfel, un gazon irigat are nevoie de mai mult azot. Tipul de sol influenteaza si el ingrasamantul pe care il veti alege. Solul nisipos are nevoie de o fertilizare mai puternica.

Pentru siguranta dumneavoastra, purtati ochelari si masca de protectie atunci cand lucrati. De preferat este sa purtati si haine cu maneci lungi si cizme de cauciuc. Timp de 24 de ore de la fertilizare, nici oamenii nici animalele nu trebuie sa circule in zona. Evitati aplicarea in zilele cu vant. Pentru rezultate optime, urmati indeaproape instructiunile de pe ambalaj.