Tipuri de ingrasamant pentru gazon

La momentul actual exista diverse tipuri de ingrasamant pentru gazon. Acestea contin diverse elemente si compusi activi, in diverse proportii. Insa, in general, putem vorbi despre 3 tipuri de ingrasaminte care sunt utilizate cel mai frecvent. Le vom prezenta mai in detaliu in cele ce urmeaza:

Ingrasamantul starter. Acesta se foloseste pentru perioada de insamantare. Datorita continutului sau mai ridicat de fosfor, ajuta semintele sa se dezvolte mai repede.

Ingrasamantul lichid. Se aplica prin stropire si are o actiune rapida, dar de scurta durata. Datorita acestui lucru, el trebuie reaplicat odata la 2-3 saptamani.

Ingrasamantul granulat. Acest tip de ingrasamant se gaseste sub doua forme: cu eliberare rapida si cu eliberare controlata. In cazul celor cu eliberare controlata, efectele sunt de lunga durata. Asadar, nu va fi nevoie de reaplicari multiple. Se recomanda utilizarea ingrasamantului sub forma de granule fine.

Tipuri de ingrasamant pentru gazon

In general se folosesc ingrasaminte pe gaza de uree, care sunt organice si asigura rezultate excelente, fara a dauna plantelor sau solului. Folosirea substantelor organice drept fertilizanti este un lucru de luat in considerare. Renuntati pe cat posibil la substantele toxice, care sunt periculoase si pentru animalele de companie sau copiii care se joaca afara.

tipuri de ingrasamant pentru gazon

In perioada martie-mai, gazonul va trece printr-o crestere intensiva. In urma frigului si a zapezii, stratul superior al gazonului va fi uzat. Din acest motiv, se recomanda o aplicare a ingrasamantului, pentru a ajuta la regenerarea ierbii.

In functie de tipul de ingrasamant  pe care il alegeti, se poate aplica si in perioada iunie-august. Iarba creste intr-un ritm mai lent in perioada de vara, datorita soarelui puternic. Astfel, este necesara aplicarea de ingrasamant pentru a incuraja cresterea. Ultima aplicare a ingrasamantului se va realiza la inceput de toamna. Acesta va ajuta la formarea radacinii pentru iarna.

Deoarece exista atatea tipuri de ingrasamant pentru gazon, alegeti cu atentie ceea ce se potriveste pentru gazonul dumneavoastra.