Intretinere spatii verzi

Pentru a avea o gradina frumoasa, periodic este necesar sa apelati la un serviciu de intretinere spatii verzi. Intretinerea plantelor consta in toaletare, udare, fasonare, fertilizare periodica, tratamente contra insectelor si bolilor foliare. Intretinerea gazonului cuprinde un calendar destul de complex pe tot parcursul anului. Primavara, in Aprilie, se face operatia de scarificare (greblare mecanizata) a gazonului, operatie care inlatura uscaturile, radacinile moarte si mucegaiul de zapada. Daca infestarea cu mucegai de zapada depaseste 25% din suprafata gazonului atunci se impune un tratament de boli fuliare. Tot in Aprilie se face suprainsamantarea in golurile ramase in urma scarificarii, dupa care se aplica prima fertilizare. In decursul verii se mai impun doua fertilizari, iar in octombrie se aplica fertilizatorul de iarna.

Mowing or cutting the long grass with a green lawn mower in the summer sun

In luna Mai, daca apar buruieni in gazon, se erbicideaza. In lunile Iulie-August exista un risc ridicat de infestare cu boli la care se impune un tratament complex de boli foliare. Udarea gazonului se face de 2 ori pe saptamana, iar in cazul perioadelor caniculare de 3-4 ori pe saptamana sau chiar zilnic.

Tunderea gazonului se face la un interval de 5-7 zile, iar inaltimea de tundere nu trebuie sa fie mai mica de 3 cm. In perioadele caniculare tunderea se face cu o treaptamai sus fata de tunderile obisnuite.

Tunderea se face din Aprilie pana in Octombrie – Noiembrie. Ultima tundere se face du doua saptamani inainte de a cadea prima zapada. Este bine de stiut ca zapada sa nu se depoziteze peste gazon in strat prea mare deoarece poate sa duca in final la sufocarea gazonului.