intretinere gazon

In ultima perioada de timp, din ce in ce mai multi clienti au fost interesati de cel putin un sisteme de irigat automatizat, datorita timpului scurt al fiecaruia cat si a conditiilor climatice. Pentru a realiza un sistem de irigat automatizat trebuie cunoscut cu exactitate planul grdinii, dar si presiunea si debitul apei. Cu aceste 3 elemente importante se poate calcula cu exactitate si pune in practica un sistem viabil si functional. Un sistem de irigatie automatizat are in componenta un programator, un senzor de ploaie, electrovalve, aspersoare, robineti si supape de golire

sistem irigat automatizatSecretul unui gazon perfect este pastrarea umiditatii perfecte a pamantului in care este sadit si a ierbii sale. Sa uzi, insa, un gazon cere timp, rabdare, atentie si, bineinteles, bani. Pentru ca e nevoie de multa apa pentru a oferi pamantului exact atata apa cata are nevoie pentru a fi roditor.

Iar a te lasa pe mana vremii nu este o solutie, avand in vedere schimbarile climatice din ultimii ani si problemele cu seceta care apar din ce in ce mai des, an de an. Cine opteaza insa pentru sisteme de irigat automatizate, uita de toate aceste probleme. Nu e nevoie decat de o investitie initiala destul de consistenta, care se va amortiza mai repede decat v-ati putea imagina.

Iar, pe langa banii cheltuiti pe udatul cu furtunul din centimentru in centimentru, aceste sisteme de irigat automatizate va ajuta sa salvati si timpul dumneavoastra pretios. Nu trebuie decat sa va programati sistemul de irigat automatizat si acesta va face toata treaba, in timp ce dumneavoastra savurati un pahar de vin sau cititi o carte.

Specializat in amenajari de gradini si spatii verzi, Speedy Green ofera si solutii pentru intretinerea acestora, cum sunt si aceste sisteme de irigat automatizate. Daca v-ati saturat sa pierdeti timpul udand gazonul si sa platiti sume exorbitante la factura la apa, e cazul sa apelati la Speedy Green.

Echipele de profesionisti de aici va vor oferi consultanta de specialitate si va vor recomanda sistemul de irigat automatizat care sa se potriveasca nevoilor gazonului dumneavoastra. Acestia lucreaza in mod organizat si cu un plan bine pus la punct. Exista anumiti pasi care trebuie urmati inainte de a se monta sisteme de irigat automatizate.

In primul rand, trebuie cunoscut bine planul gradinii pe care urmeaza sa fie montate sisteme de irigat automatizate, precum si presiunea si debitul apei. In functie de acesti parametri, se poate pune la punct un sistem de irigat automatizat care sa functioneze perfect in spatiul in care este montat.

Spre deosebire de udatul cu furtunul, un gazon care beneficiaza de un sistem de irigat automatizat sunt mai usor de intretinut. In primul rand, datorita faptului ca aceste sisteme de irigat automatizate functioneaza dupa un program stabilit dinainte, astfel incat sa porneasca atunci cand momentul este optim pentru pamant si pentru iarba gazonului.

Este binecunoscut faptul ca plantele in general nu se uda in mijlocul zilei, mai ales atunci cand este foarte cald afara. De regula, este recomandata udarea dimineata sau dupa-amiaza. Insa, acestea sunt momente din zi in care nimeni nu are timp de acest lucru. De aceea, sistemele de irigare automatizate sunt perfecte si te scapa de orice bataie de cap.

Speedy Green pune la dispozitia clientilor sai sisteme de irigat automatizate de ultima generatie. Pe langa programatorul, care le declanseaza la orele stabilite, acestea dispun si de un senzor de ploaie, astfel incat sa nu porneasca daca afara ploua si sa iroseasca apa.