Insamantare gazon: conditii de plantare si intretinere

O peluza frumoasa starneste admiratia oricui, ajutand la intregirea armoniei oricarei curti. Din pacate, pe cat este de frumoasa, pe atat poate fi mai greu de intretinut sau obtinut. Daca doriti sa va bucurati de o peluza mereu verde, puteti opta intre doua variante. Prima este aplicarea rulourilor de gazon, procedeu mai rapid decat cea de-a doua optiune. Aceasta din urma se refera la insamantare gazon. Chiar daca necesita mai mult timp pentru a creste, gazonul astfel plantat va arata spectaculos.
In cele ce urmeaza, vom prezenta procedeul de insamantare gazon, precum si sfaturi pentru intretinerea unui astfel de gazon.

insamantare gazon

In primul rand, atunci cand alegeti tipul de gazon dorit, trebuie sa luati in considerare anumiti factori. Conditiile climatice sunt foarte importante atunci cand vine vorba de dezvoltarea armonioasa a gazonului. Daca zona gazonata este expusa mult luminii soarelui, plantati iarba care este rezistenta la temperaturi inalte. Pe de alta parte, daca zona gazonata este expusa mai mult frigului, alegeti seminte rezistente la frig.

Insamantare gazon: conditii de intretinere

In al doilea rand, cantitatea de precipitatii este un alt factor important pentru obtinerea unui gazon frumos. Odata plantate, semintele au nevoie de foarte multa apa pentru a germina. Zona proaspat gazonata trebuie mentinuta umeda in permanenta pana vor incolti semintele. Dupa ce acestea vor rasari, udati gazonul zilnic pentru a incuraja cresterea lui.
Pe langa cantitatea optima de lumina si umiditate, semintele mai au nevoie si de o temperatura potrivita. Temperatura minima recomandata este de 5°C iar cea maxima de 25°C.

Din acest motiv cele mai potrivite anotimpuri pentru gazonare sunt primavara si toamna. La Speedy Green puteti gasi cele mai bune seminte pentru insamantare gazon.
Odata ce gazonul a ajuns la o dimensiune de 10 cm, acesta se tunde 2-3 cm in primele trei luni. Dupa aceasta perioada, gazonul se va putea tunde pana ajunge la 3 cm inaltime.