Amenajari gradini pentru sezonul de vara

Atunci cand se apropie sezonul de vara, gradina dumneaovastra nu va beneficia de foarte multa ploaie. Din acest motiv, este esential sa iti pregatesti din timp gradina pentru anotimpul secetos.  In cele ce urmeaza va vom prezenta cele mai bune sfaturi pentru amenajari gradini pe timp de vara.

In primul rand, scapa de buruieni. Datorita ploilor din primavara si caldurii din luna mai, buruienile isi vor face cu siguranta aparitia. Este obligatoriu sa scapati de ele, pentru ca altfel vor sufaca atat florile cat si legumele plantate. Pentru a indeparta buruienile puteti sa le pliviti, sa le smulgeti sau sa le stropiti cu solutii erbicide.

Este recomandata si aplicarea unui tratament impotriva gandacilor si altor daunatori. Urmariti instructiunile indicate de utilizare si purtati un echipament de protectie. Puteti opta atat pentru tratamente ce se aplica prin pulverizare cat si pentru cele aplicate prin imprastiere. Intrebati un specialist ce substante puteti folosi in functie de problemele cu care va confruntati. Acesta va va recomanda cele mai potrivite substante pentru gradina dumneavoastra.

Amenajari gradini pentru sezonul de vara

amenajari gradini

Amenajarea unui sistem de irigatii este un lucru pe care sa il luati in considerare. In anotimpul calduros, plantele din gradina au nevoie de o udare frecventa. Sistemul de irigatii poate fi programat dupa preferinte si nevoile de udare ale fiecarei gradini. Veti face economie la apa si veti scurta din timpul petrecut udand gradina manual.

Aplica fertilizatori. Mulcirea este un procedeu des intalnit in procedurile de amenajari gradini. Mulcii pot retine apa, rezultand in udarea mai rara a gradinii pe timp de vara. Este de asemenea recomandat sa utilizati fertilizatori pentru plante si legume. Acestia le vor asigura plantelor nutrientii necesari, ajutandu-le sa se dezvolte.

Coroana pomilor ar trebui rarita, pentru ca pomii sa dea roade bogate. Acest lucru se aplica si in cazul arbustilor decorativi, care necesita tunsi pentru a nu creste stufosi si inestetici.